Rogaliki robi się wyjątkowo szybko i przyjemnie. Do ich przygotowania potrzeba tylko kilku składników.
Chrupiące ciasto i czekoladowe wnętrze... nie znam osoby, która by ich nie lubiła :)
Warto mieć w lodówce mały zapas gotowego ciasta aby w każdej chwili, gdy tylko najdzie nas ochota na słodkie, móc upiec te pyszne rogaliki :)
2 opakowania ciasta francuskiego
słoiczek nutelli
jajko
cukier puder do posypania
Ciasto francuskie rozwinąć, przeciąć wzdłuż na pól i pociąć na trójkąty. Na każdym ułożyć łyżeczkę nutelli, zwinąć rogaliki. Rogaliki ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i piec do zarumienienia przez ok 15-20 minut w 200 stopniach.
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
najprostsze rozwiązania są najlepsze! uwielbiam takie rogaliki ;)
OdpowiedzUsuńale fajne te rogaliki
OdpowiedzUsuń