Obiad, który sam się robi i wybornie smakuje. Do tego świetnie pasują gotowane ziemniaczki.
1 kg schabu
15 dag boczku w plastrach
1 cebulka
1kg kapusty kiszonej
sól, pieprz
2 łyżki czosnku granulowanego
2 łyżki przyprawy do dań z kapusty
2 liście laurowe
Schab ponacinać w 2 cm plastry, nie docinając do końca. Mięso oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. W kieszonki powkładać plasterki cebuli i boczku.
Kapustę odcisnąć z soku, przepłukać i drobno posiekać. Wymieszać z przyprawą do dań z kapusty. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na górze położyć schab. Danie przykryć folią aluminiową i piec godzinę i 15 min w 180 stopniach. Po tym czasie zdjąć folię i dopiec jeszcze 15 minut do zarumienienia
o jakie pyszności! doskonały obiad:)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja. Schabik pierwsza klasa. Raz taki zrobiłam.
OdpowiedzUsuńświetny przepis!
OdpowiedzUsuńSuper, uwielbiam takie obiadki :-)
OdpowiedzUsuńPodoba mi sie przepis zrobię pewnie będzie pychotka pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPyszny, niebanalny pomysł na schab!
OdpowiedzUsuń