Żółciutkie, puszyste i wilgotne babeczki z dodatkiem jagód. Będą świetną przekąską na wycieczkę za miasto lub na drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Z powodzeniem można użyć mrożonych jagód.
Babeczki dyniowe:
300 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli
170 g cukru
szklanka pure z dyni
2 jajka
łyżeczka ekstraktu z wanilii
60 ml mleka
140 g rozpuszczonego masła (przestudzone)
szklanka jagód
cukier puder do posypania
W
jednej misce wymieszać dokładnie wszystkie suche składniki. W drugiej
wszystkie mokre. Następnie wszystko razem wymieszać łyżką. Dodać 2/3 jagód, wymieszać.
Do papilotek nakładać ciasto do 2/3 wysokości. Na każdą nałożyć po kilka pozostałych jagód.
Do papilotek nakładać ciasto do 2/3 wysokości. Na każdą nałożyć po kilka pozostałych jagód.
Babeczki piec ok 20-25 minut w 180 stopniach. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Jakie dorodne i apetyczne babeczki ^_^
OdpowiedzUsuńDzięki ;)
UsuńBardzo apetycznie wyglądają te babeczki Asieńko 🧁☕
OdpowiedzUsuńPozdrawiam milutko🧡🌺😀
Pozdrawiam Morgano :)
UsuńA mam jeszcze zamrożone pure z dyni, bardzo apetyczne babeczki :-)
OdpowiedzUsuńW takim razie warto zrobić babeczki ;)
UsuńŚwietny pomysł na połączenie dyni i jagód. Pyszne babeczki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam :)
Usuńświetne babeczki
OdpowiedzUsuń