sobota, 14 sierpnia 2021

Owoce lata w rumie z lodami

 Wspaniały smak ciepłych owoców lata w połączeniu z zimnymi lodami to pyszna propozycja na letni, orzeźwiający deser.




2 dojrzałe nektarynki

2 garści borówki amerykańskiej

2 garści malin

2 łyżki rumu

2 łyżki cukru trzcinowego

kilka gałek lodów

siekane migdały do posypania




Owoce umyć. Nektarynki pokroić na 6 części. Do garnuszka wsypać cukier, owoce i rum. Podgrzewać na średnim ogniu kilka minut aż cukier się rozpuści a owoce zmiękną. 

Ciepłe owoce wyłożyć na talerze lub do miseczek, podawać z gałką lodów, pospane migdałami.



5 komentarzy:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)