Taka surówka będzie super dodatkiem do obiadu, grillowanego mięsa lub po prostu jako drugie śniadanie do pracy. Polecam bo jest nie tylko zdrowa ale rewelacyjnie smakuje :)
mała główka młodej kapusty
kiść czerwonych winogron
1 szkl siekanych orzechów pekan
łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól
świeżo zmielony pieprz
Kapustę drobno poszatkować. Winogrona umyć, osuszyć i przekroić na połówki. W misce wymieszać kapustę, winogrona, orzechy i majonez z jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. odstawić w chłodne miejsce aby smaki się przegryzły.
Chętnie wypróbuję przepis.
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawa ta surówka :)
OdpowiedzUsuńbardzo fajna surówka, lubię takie z winogronami
OdpowiedzUsuńPyszna surówka. Moja Mama robi podobną (tylko z kapusty pekińskiej i bez orzeszków) i jest pyszna:)
OdpowiedzUsuńRobiłam młoda kapustkę, ale z truskawkami.
OdpowiedzUsuńZ winogronem też zapewne jest pyszna:)