Prosto, smacznie i zdrowo. Taką fasolkę można potraktować jako samodzielne danie obiadowe lub kolacyjne albo jako dodatek do mięs.
1/2 kg fasolki szparagowej
300 ml passaty pomidorowej
cebulka
ząbek czosnku
oregano
sól, pieprz, cukier do smaku
starty parmezan i koperek do posypania
Fasolkę umyć, oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie.
W międzyczasie na łyżce oleju zeszklić posiekaną cebulkę i czosnek. Wlać passatę pomidorową, doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano i łyżeczką cukru. Gotować na małym ogniu ok 10 minut.
Fasolkę odcedzić i przełożyć do passaty, wymieszać. podawać posypaną serem i koperkiem.
To coś dla mnie, wspaniałe smaki ❤
OdpowiedzUsuńDziękuję Małgosiu :)
UsuńNa pewno smakuje genialnie :) Pyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńAniu dziękuję :)
Usuńapetyczne danie
OdpowiedzUsuńDziekuję :)
Usuń