Strony

środa, 8 stycznia 2014

Zupa pomidorowa z tortellini

Zastanawiacie się czasami nad tym co by ty ugotować aby było szybko i smacznie? Ta zupka na pewno Wam posmakuje.



przecier pomidorowy 650g
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
pieprz kolorowy świeżo zmielony
1/4 łyżeczki kucharka
10 listków świeżej bazylii
1/2 opakowania tortellini z serem

Czosnek drobniutko posiekać lub zmiażdżyć i chwilkę przesmażyć na oliwie. Wlać przecier i 1/2 szklanki wody. Doprawić do smaku i doprowadzić do wrzenia. Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Na talerzach układać tortellini i zalać gorącą zupą. Posypać posiekaną bazylią i oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

5 komentarzy:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)