Strony

sobota, 10 grudnia 2016

Duszona czerwona kapusta

Uwielbiam ją jako dodatek do dań mięsnych. Zwykle robię ją wg przepisu mojej mamy gdyż taka smakuje nam najbardziej. Przepis bardzo prosty, bez żadnych udziwnień a jak smakuje :)





główka czerwonej kapusty
3 łyżki tłuszczu, u mnie smalec
2-3 łyżki octu lub soku z cytryny
sól, pieprz do smaku



Kapustę poszatkować, zalać wodą i gotować do miękkości. Odcedzić, dodać przyprawy i tłuszcz. Dusić na małym ogniu od czasu do czasu mieszając przez ok 15-20 minut. Podawać na gorąco.

7 komentarzy:

  1. U mnie robi się ja z jabłkiem bez gotowania ale chętnie spróbuję Twojej wersji :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam serdecznie. Czesto zagladam na Twojego bloga. Przyznaje ze korzystam z Twoicj przepisow i sa bardzo dobre. Te kapuste znam akurat bo bardzo czesto robila moja mama. Jest bardzo dobra.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że moje przepisy przypadły Ci do gustu :) Pozdrawiam :)

      Usuń
  3. Też lubię taką kapustkę. Ja podsmażam jeszcze cebulkę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo lubię taką kapustę

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)