Strony

wtorek, 28 stycznia 2014

Racuszki miodowe z bananami

Lubicie racuszki? Ja bardzo :) Zwykle robię z jabłkami ale teraz miałam ochotę na takie z dodatkiem bananów. Wyszły pyszne :)



2 jajka 
800ml maślanki 
2 szkl mąki 
1 cukier waniliowy 
2 łyżki miodu 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
3-4 dojrzałe banany 

olej do smażenia
 cukier puder do posypania

Do miski wlać maślankę, dodać jajka, mąkę, cukier waniliowy, miód, proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać za pomocą rózgi lub miksera. Powinniśmy otrzymać dosyć gęste ciasto. Odstawić na około 10 minut. Banany obrać i pokroić w cienkie plasterki. Dodać do ciasta, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Partiami smażyć niewielkie placuszki na złotobrązowy kolor. Racuszki osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać jeszcze gorące, posypane obficie cukrem pudrem.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)