Strony

czwartek, 2 listopada 2017

Tatar ze śledzia

Kilka dni temu otrzymałam od firmy SEKO paczkę z ich produktami. Znalazły się w niej filety śledziowe z suszonymi ziołami, koreczki kaszubskie i filety w oleju. Długo nie musiałam się zastanawiać co z nich przygotować gdyż od jakiegoś czasu chodził za mną tatar ze śledzia. Do tego dania użyłam śledzi z suszonymi ziołami gdyż byłam bardzo ciekawa ich smaku. Doskonale sprawdziły się w tej sałatce. Dzięki przyprawom, jakie zostały użyte do ich przygotowania mój tatar zyskał wyjątkowy i wyrazisty smak.
Polecam :)




słoik Beczka śledzi z suszonymi ziołami SEKO 
1/2 czerwonej cebuli
ogórek kiszony
łyżka kaparów
kawałeczek żółtej papryczki chili
łyżka posiekanej natki pietruszki
łyżeczka musztardy francuskiej




Śledzie odsączyć z zalewy i bardzo drobno pokroić. Cebulkę, chili i ogórka również pokroić w małą kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin aby smaki się przegryzły.
Tak przygotowanego tatara ze śledzia możecie podać w malutkich kokilkach, na kromce ciemnego chleba lub talerzyku.



Przepis bierze udział w akcji "Wyhacz rybkę"



15 komentarzy:

  1. Bardzo apetyczny tatar :) Lubię ryby i wszelkiego rodzaju dania z ich wykorzystaniem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo, bardzo lubię śledzie. Aż się głodna zrobiłam od patrzenia

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakowicie wygląda tatar:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj nie, to chyba nie moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Każdy lubi coś innego ale ten tatar był naprawdę pyszny :)

      Usuń
  5. Joasiu droga!
    Nie dosyć, że tatar, to jeszcze śledź- poezja smaku:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę Morgano, że podoba Ci się moja propozycja :)

      Usuń
  6. Pyszna paczuszka. Bardzo lubię śledziki.

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudownie się prezentuje, a te naczynka są super:) pozdrawiam Asiu :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ale pysznie tu u Ciebie:):
    Szkoda, że nie można spróbować:)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)