Rodzinka stwierdziła, że są lepsze niż te ze sklepu. Mocno kokosowe, oblane grubą warstwą czekolady, idealne do kawy.
1/3 szkl mleka
1 szkl cukru
100 g wiórek kokosowych
100 g masła w temp. pokojowej
100 g mleka w proszku
czekolada mleczna i gorzka
Mleko podgrzać z cukrem do rozpuszczenia, dodać wiórki. Ostudzić. W misce zmiksować miękkie masło, mleko w proszku i masę kokosową. Schłodzić kilka godzin w lodówce. Po tym czasie formować batoniki (10 szt). Batoniki schłodzić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Zanurzać batoniki i układać na tacy wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić.
Wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńSmacznie u Ciebie Asiu, jak zawsze 🍫
OdpowiedzUsuńPozdrawiam🤗☕🍓🌞
bardzo lubię te batoniki ale domowe muszą byc o niebo lepsze
OdpowiedzUsuńSą zdecydowanie lepsze ;)
UsuńSłodkie jak diabli 😳 Maksymalnie 2/3 szklanki cukru dam następnym razem.
OdpowiedzUsuńTak, są dosyć słodkie ;)
UsuńWyszły przepyszne, dałam polowe mniej cukru i są idealne
OdpowiedzUsuńSuper, cieszę się :)
UsuńPrzepis super ,tylko trochę mniej cukru Idelny smakołyk polecam .
OdpowiedzUsuń