150g puree z dyni
szkl oleju
2 łyżki mleka
jajko
350g mąki pszennej
150g cukru trzcinowego
1 łyżka cynamonu
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
tabliczka mlecznej czekolady
szkl oleju
2 łyżki mleka
jajko
350g mąki pszennej
150g cukru trzcinowego
1 łyżka cynamonu
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
tabliczka mlecznej czekolady
W jednej misce wymieszać dokładnie suce składniki, w drugiej mokre. Następnie wszystkie dokładnie połączyć. Dodać posiekaną czekoladę, wymieszać. Ciasto nakładać łyżką, formować kuleczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczyć dłonią lub widelcem. Piec ok 15 minut w 180 st. Ostudzić.
Super wyglądają Twoje ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Asiu :)
UsuńAler fajniutkie, wyglądają troszkę jak Pieguski, muszę je wypróbować!
OdpowiedzUsuńAniu koniecznie wypróbuj, nie pożałujesz :)
UsuńMam spory zapas dyni, także już wiem jaki będzie kolejny przepis do wypróbowania ! Pozdrawiam ! :)
OdpowiedzUsuńPolecam! Są pyszne i co ważne szybko sie je robi :)
UsuńCukinii na słodko próbowała, dyni jeszcze nie - trzeba więc przejść do kolejnego etapu, tym bardziej, że w ogrodzie mam jej sporo ;)
OdpowiedzUsuńWypróbuj koniecznie! :)
Usuń