Strony

niedziela, 13 września 2015

Surówka z pora

Pyszna, szybka i zdrowa surówka. Świetny dodatek do obiadu choć ja lubię zabrać sobie taką surówkę do pracy na drugie śniadanie. Polecam :)


Talerz "Julia Gold" od Porcelany Bogucice.





1 duży por
1 duże kwaśne jabłko
1 marchewka
1 łyżka soku z cytryny
cukier, sól i pieprz do smaku
łyżka oleju




 Pora umyć i pokroić na cienkie półplasterki. Posolić i odstawić na kilkanaście minut. Po tym czasie odcisnąć sok. Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Dodać olej i przyprawić do smaku. Odstawić na pół godziny aby smaki się przegryzły.

1 komentarz:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)