Strony

niedziela, 24 listopada 2013

Boczek pieczony miodowo-musztardowy

Kto z Was lubi taki pieczony boczuś? Ja uwielbiam, dlatego zajadam jeszcze ciepły ;) A ze świeżym chlebkiem smakuje wybornie!



90dag -1kg boczku surowego
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
2 czubate łyżki musztardy
2 łyżki miodu
1 łyżeczka papryki słodkiej
3 duże ząbki czosnku

Boczek umyć, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. W miseczce wymieszać musztardę, miód, paprykę, i zmiażdżony czosnek. Marynatą posmarować boczek, zawinąć w folię i wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień piec godzinę w temperaturze 180 stopni. Po wyłączeniu piekarnika zostawić jeszcze na pół godziny. Ostudzić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)