Świetna propozycja śniadaniowa ale również jako przystawka na imprezę.
Sos chrzanowy będzie doskonałym dodatkiem również do wędlin i mięs.
Sos chrzanowy będzie doskonałym dodatkiem również do wędlin i mięs.
6 jajek ugotowanych na twardo
rzeżucha/ posiekany szczypiorek do posypania
Sos chrzanowy do jajek:
1 słoiczek chrzanu
3-4 łyżki śmietany 18%
2 łyżki majonezu
3 żółtka ugotowane na twardo
sól, pieprz i odrobina cukru do smaku
Wszystkie składniki na sos zmiksować i odstawić na kilka godzin (najlepiej całą noc) do lodówki.
Jajka obrać i ułożyć na półmisku. Polać sosem i posypać świeżą rzeżuchą.
Pięknie:) U mnie zdecydowanie trafiłyby na "imprezowy stół" - wiem, że moi bliscy lubią takie jajeczka.
OdpowiedzUsuńJeden słoiczek chrzanu? To musi być moc;)
Nawet nie jest taki ostry ;)
UsuńCzyli można śmiało robić:))
UsuńTak przygotowane jajka, bardzo lubię -:)
OdpowiedzUsuńSuper :)
UsuńNo! Taki sosik to akurat dla mojego męża :), chociaż szczerze mówiąc ja też nie pogardze taką pyszną przystawką:)
OdpowiedzUsuńMonika myślę, że Tobie też by posmakował ;)
UsuńPyszny sosik do jajek :-)
OdpowiedzUsuńO tak :) dziękuję :)
UsuńUwielbiam jaja na twardo. I takie z sosem chrzanowym też:) Generalnie robię w różnej odsłonie - ostatnio królują faszerowane - ze szczypiorkiem lub z pieczarkami.
OdpowiedzUsuńJa też lubię jajka a te mi bardzo smakują :)
Usuńbardzo fajna propozycja
OdpowiedzUsuńDziękuję Iza ;)
UsuńMniam jakie pyszne jajeczka :-)
OdpowiedzUsuń